• Algemeen nummer
    015 42 43 44

 

Maak voor je geliefde een “galette” met kabeljauw en artisjok. Dat klinkt niet alleen fancy (hoewel het gewoon een pizza van bladerdeeg is) maar is bovendien heel lekker.

Oh, en artisjok wordt al eeuwenlang geprezen omdat het een stimulerende werking zou hebben op onze seksorganen. Niet alleen op die van je geliefde, maar ook op die van jou. Wanneer je voor een nog meer opwindende ervaring wilt gaan scoor je een verse artisjok, dus inclusief blaadjes. In het recept gebruik ik artisjokharten uit blik, maar verse artisjokblaadjes kun je heel sensueel van de artisjokstam afpellen en afknabbelen.

Opwinding gegarandeerd – alleen al omdat het lekker is!

 

Ingrediënten:

4 plakjes bladerdeeg
150 gr kabeljauw
Zwarte peper
1 ei
1 busseltje basilicum
100 gr rucola
200 gr artisjok

 

Aan de slag:

Kluts het ei alvast. Daar ga je straks de randen van het bladerdeeg mee bestrijken, zodat ze mooi goudbruin kleuren in de oven.

Knutsel een rechthoekige of ovale vorm van de plakjes bladerdeeg. Ik trek ze vaak een beetje uit elkaar zodat ze wat dunner worden, en kneed het deeg op zo’n manier dat je een ovale vorm krijgt. Dat ziet er mooier uit. Vouw de randjes om zodat je een dikker en dus extra knapperig korstje krijgt.

Trek de vis in stukjes met je vingers of met twee vorken. Kabeljauw valt in vlokken uit elkaar, dus je hoeft als het goed is helemaal niet te snijden.

Verdeel de vis en de artisjokharten over het bladerdeeg. Bestrooi met zwarte peper.

Bestrijk de randen van het bladerdeeg met geklutst ei. Gebruik bij voorkeur een kwastje om dit te doen.

Bak de “galette “ 25-30 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

Verdeel de rucola en verse basilicum erover, en zet eventueel nog een paar minuten terug in de oven. Serveer bij voorkeur met een groene salade met bijvoorbeeld komkommer en een citroen-olijfolie vinaigrette.

 

Laat het smaken! ;)

 

Nederlands

Laat ons een bericht en wij nemen contact met u op: